Selasa, 24 Januari 2012

KESIAN KAK MAH, KENA FITNAH LAGI...

SEMALAM Datin Rosmah menafikan laporan akhbar berpengaruh Australia, The Sydney Morning Herald tentang kisahnya berbelanja boros sehingga lebih RM300,000 di sebuah butik di Sydney dalam satu percutian peribadinya bersama Najib.

Namun Rosmah hanya menafikan laporan akhbar Australia tersebut yang menggelarkan beliau sebagai "First Lady of Shopping" dengan sepatah kata "saya selalu menjadi mangsa" [Malaysiakini].

Dalam seksyen 'Private Sydney' akhbar itu, kolumnis Andrew Hornery menggelar Rosmah sebagai "first lady of shopping' (wanita pertama membeli belah), kerana didakwa membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

Rosmah dan suaminya juga didakwa menginap di penthouse bernilai A$20,000 (RM65,100) semalam, meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan pereka fesyen negara itu ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

Namun hari ini, portal berita berpengaruh Singapura, Asia One mengeluarkan laporan berita yang serupa di bawah tajuk "Malaysian PM's wife spends $130k on shopping spree".

Berikut printscreen laporan tersebut.Sungguh menghairankan apabila portal berita berpengaruh dari negara luar negara begitu berani mengeluarkan laporan ini sekiranya ia tidak benar. Jika ia fitnah, Rosmah patut mengambil tindakan undang-undang ke atas portal berita ini.

Setakat nafi dan nafi kambeng pun pandai nafi, mungkin kambeng lebih pandai untuk membuat penafian. Berani ke Rosmah nak saman akhbar luar negara ini? Mungkin lebih mudah jika beliau bayar saja editor akhbar ini agar meminta maaf. sumber-->

Kata pepatah Melayu; "Kalau tiada angin masakan pokok boleh bergoyang, kecuali lah ada beruk di atas pokok tersebut".

Tiada ulasan: