Jumaat, 13 November 2009

ERA NAJIB ALTANTUYA - PROGRAM 'BN MENANG KEDAH SENANG' RASUAH SMK AGAMA YAN RM1 JUTA


Majlis Pelancaran Gerak Mesra 1Malaysia diadakan di SMK Agama Yan semalam dengan slogan 'BN MENANG KEDAH SENANG'. Muhyiddin dengan bangganya menyatakan bahawa negeri Kedah jangan sampai jadi macam Kelantan, miskin dan mundur... Macam-macam juga TGNA ditempelak oleh Mat Sembab. Konon TGNA hanya pandai membaca doa sahaja tetapi tidak pandai untuk memerintah bagi memajukan negeri.

Dengan upacara perasmian semalam, Muhyiddin mengumumkan RM1 juta diperuntukkan khas kepada SMK Agama Yan. Maka selepas ini akan berlumba-lumba lah sekolah nak jadi tuan rumah untuk apa-apa perasmian BN MENANG KEDAH SENANG. Inilah sebahagian strategi jahat UMNO-BN dalam usaha menawan semula Kedah.

Rakyat Kedah sepatutnya dah lama senang kalau UMNO-BN tak menyeleweng hasil negeri. Buktinya laporan audit 2008, tak sampai setahun memerintah kerajaan PR di bawah Dato' Seri Ustaz Azizan boleh tingkatkan hasil negeri sebanyak 205%. Itu baru 9 bulan, kalau genap setahun tentu boleh cecah 275%. Guna formula paling senang, 275% kali dengan 50 tahun, tentu banyak hasil negeri kalau Umno/BN tak seleweng dulu, rakyat Kedah tentu dah senang.

Tiada ulasan: