Rabu, 4 Februari 2009

PERANGAI UMNO YANG TAK PATUT ANDA CONTOHI

Ketika Nasaruddin masuk PKR pada 25 Januari, 2008

1. Saya amat yakin dengan kepimpinan Parti Keadilan Rakyat yang mempunyai iltizam dan idealisme yang kuat untuk memperjuangkan hak-hak dan kepentingan rakyat yang terdiri dari pelbagai kaum di negara ini.

2. Saya yakin Parti Keadilan Rakyat akan tetap menjunjung dan menghormati hak-hak yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan khususnya dalam kedudukan Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi kebangsaan, kedaulatan Raja-Raja Melayu dan kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan.

3. Saya percaya Parti Keadilan Rakyat dan rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat mampu untuk menjadi sebuah permuafakatan komponen parti-parti yang lebih baik demi kepentingan rakyat seluruhnya.

4. Untuk membolehkan saya menjadi ADUN yang lebih berkesan dan memberi khidmat terbaik kepada penduduk setempat memandangkan Pakatan Rakyat sudah pun menubuhkan kerajaan di Negeri Perak.


Ketika Nasaruddin Masuk UMNO pada hari ini 04 Febuari, 2009
1. "Saya mengambil untuk kembali menyertai BN berdasarkan keadaan politik yang tidak menentu dan bercelaru sehingga wujud satu kerajaan yang tidak kukuh di Perak.
2. "Saya juga mengambil kira dan menghormati pengundi-pengundi di kawasan pilihan raya Bota serta menghormati prinsip-prinsip amalan demokrasi.
3. "Selain itu saya juga mengambil kira nasihat dan pandangan rakan-rakan politik dan orang-orang perseorangan yang ingin melihat wujudnya keadaan dan suasana politik dan kerajaan yang kukuh di Perak.
4. "Maka saya dengan penuh perasaan dan kesedaran serta tanggungjawab akan kembali semula menyertai Umno dan BN hari ini.
Realiti UMNO yang perlu di sedari oleh rakyat. Kalau dah UMNO ... akan kekal menjadi UMNO. Kalau pemimpin masih bodoh untuk tahu tentang politik UMNO .. tolong tanya rakyat. Walaupun kerajaan jatuh, tapi masih ada ADUN Pakatan Rakyat. Tapi di tipu hidup hidup akan cukup meninggalkan kenangan. Pada Rakyat .. kita sudah berpesan, tapi kepada Anwar ... kena tanya dia. Memang pedih !!!

Tiada ulasan: