Isnin, 11 April 2011

NILAI PENGUNDI SARAWAK HANYA SEBUAH TUPPERWARE

Kekecohan berlaku di stadium tertutup MBKS malam tadi selepas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razal meninggalkan tapak perhimpunan ceramahnya kerana hadirin berebut cuba mendapatkan 'ole-ole' yang dibawanya - iaitu bekas makanan dan minuman berjenama Tupperware.

Ketika 2,000 orang beredar dari stadium itu, ratusan lagi mengerumuni pintu masuk untuk merebut bag 'ole-ole' yang diberikan secara percuma itu.

Bag itu mengandungi poster Najib dan sama ada sebuah bekas makanan atau minuman daripada jenama terkenal Tupperware.

Apabila keadaan menjadi tidak terkawal, beberapa pekerja terpakasa memindahkan kotak-kotak barangan itu daripada pintu masuk.

Sebaik sahaja kotak yang dibawa mencecah lantai, puluhan orang lagi akan menyerbu ke arah tersebut. Kebanyakan mereka adalah golongan berusia dan kanak-kanak yang terus mengoyakkan kotak itu dan merampas 'ole-ole' yang ada.

Dalam kekecohan itu, ramai yang jatuh. Seorang wanita tua dilihat tergolek di lantai tetapi terus berpegang erat kepada bag yang berjaya diambilnya itu.

Wartawan dan anggota polis yang berada di lokasi tercenggang melihat kejadian yang tidak disangkakan dan ada yang menasihatkan orang ramai supaya bersabar menunggu giliran mendapat hadiah daripada BN itu.

Seorang hadirin memberitahu Malaysiakini bahawa beliau datang apabila terbaca di akhbar mengenai program anjuran BN yang menjemput semua penduduk sekitar Kuching.

“Ada makanan dan hadiah percuma. Sesiapa pun akan datang,” kata lelaki pertengahan umur yang tidak mahu namanya disiarkan.

Ditanya sama ada beliau datang untuk menyokong perdana menteri dan BN, lelaki itu berkata dia hadir untuk melihat wajah Najib secara dekat.

Seorang wanita tua pula berkata, beliau dan penghuni sebuah rumah pangsa dibawa dengan bas dari Jalan Ban Hock. Katanya, akibat kekecohan itu, dia gagal mendapat bag 'ole-ole' BN itu.

Sebelum majlis bermula, semua hadirin diberikan sehelai kemeja T 1Malaysia dan diminta menyarungkannya ketika itu juga. Hadirin juga diberikan burger dan air minuman botol.

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kitak mau gula-gula

Tanpa Nama berkata...

TULA HEBATNYA BN, BUKAN MACAM PAKATAN HARAMJADAH

AURA PEMIMPIN TU PENTING, BUKAN HANYA PANDAI BERCAKAP, PANDAI MENIPU MACAM PAS SESAT DAN PKR JAHANAM

BLOGGER DAH BELI TIKET BALIK KA

Remy Kindichi berkata...

BODOH..HASIL BUMI SERAWAK DGN KAYU KAYAN BERJUTA2, EMAS, MINYAK SUME KNE PERAH KASIK KT BN SAMPAI 50THN, TP PENCACAI DAPAT TUPPERWARE JE??BREBUT2?? SEDAR LA WAHAI RAKYAT SERAWAK, JGN TIDO, AMIK BERAT SKET NEGERI KAMU!!

Tanpa Nama berkata...

Haha!... Sokong 100% orang kat atas nie!

Tanpa Nama berkata...

HASIL BUMI SARAWAK NAK KASI PADA PAS PULA KA ??????